CONRAD KEELY: Original Machines

CONRAD KEELY
Original Machines
Superball

Original Machines on …And You Will Know Us By The Trail Of Deadista tutun Conrad Keelyn ensimmäinen sooloalbumi. Keely kirjoitti levyn biisit enimmäkseen Kambodzassa matkaillessaan ja se näkyy myös biisien nimissä (Drive To Kampot, The Jungles) ja niiden itsensä löytämiseen (ja välillä vain etsimiseen) liittyvissä aiheissa.

Kappaleet ovat Trail Of Deadia lyhyempiä, vapaamuotoisempia ja spontaanimpia, ja koostuvat usein vain yhdestä tai kahdesta osasta ilman merkittäviä dynaamisia muutoksia. 56-minuuttiseen levyyn mahtuu 24 biisiä. Monin paikoin Original Machines tuntuu varsinaisen studioalbumin sijaan demoäänitteeltä, jolle on kerätty kiinnostavia ideoita. Sama näkyy myös biisien selvästi Trail Of Deadia pelkistetymmissä sovituksissa ja kotistudiomaisissa soundeissa.

Moni Trail Of Dead -fani saattaa olla pettynyt levyn keskeneräiseen fiilikseen, mutta ne joita Green Dayn Uno-, Dos- ja Tre-levytrilogian (2012) välittömyys miellytti, ymmärtävät varmasti Original Machinesinkin idean. Levy on tarjonnut Keelylle mahdollisuuden äänittää ideoitaan niiden vapaassa ja jalostamattomassa muodossaan. Tuloksena on epätasainen, mutta paikoin (esimerkiksi Warm Insurrection) erittäin kiinnostava levy.