CRUCIFIED BARBARA: In Distortion We Trust

CRUCIFIED BARBARA
In Distortion We Trust
GMR Music

Naisten aliarvioiminen on rockin parissa toivon mukaan vuosikymmenten varrella vähentynyt. Harva enää teilaa tyttörockareiden tekosia söpönä keikistelynä. Tukholmalainen Crucified Barbara haluaa kuitenkin itsepintaisesti todistaa, että he pystyvät kaikkeen siihen mihin miehetkin. Niinpä kansikuvissa juodaan rehvakkaasti kaljaa ja biiseissä kerrotaan yhden illan suhteista ja motoristiharrastuksista niin painokkaasti, että vähempikin olisi riittänyt.

Pinnan alle ei ole koettu tarvetta sukeltaa musiikissakaan, vaan kvartetin aikeena on vain soittaa rockia ja pitää siinä sivussa hauskaa. Välineeksi on otettu tavanomainen, mutta väkevällä otteella väännetty raskas rock. Kiinnostavimmat ristiriidat ovatkin Crucified Barbaran imagolliset viittaukset glam rockiin, kun musiikki on vahvasti kallellaan rankemman metallin suuntaan.

In Distortion We Trust jääkin teholtaan vajavaiseksi, kun huomio kiinnittyy siihen, ovatko pimut todella niin viileitä rocknarttuja, kuten meille Hide ’Em Allissa uskottelevat. Musiikkia pään kääntävät ulkomusiikilliset seikat eivät muuta persoonallisemmaksi.