CRUCIFIED BARBARA: In The Red

CRUCIFIED BARBARA
In The Red
Despotz

Neljännellä levyllään tukholmalainen Crucified Barbara on vihdoin löytänyt oikeat mittasuhteet musiikkiinsa.

Glam- ja hardrockia maustetaan tuttuun tapaan punkilla ja wanhan hyvän ajan heavylla, mutta metallivaikutteita on karsittu.

Avausraidalla Mia Coldheart laulaa myyneensä lapsensa rock’n’rollille. Pakko myöntää, että kauppa on ollut loistava. Vihainen, vauhdikas ja räkäinen avaus, mikä nostattaa mukavasti odotuksia korkealle.

Vaikka populaarimusiikin kentän raskaammalla laidalla on huomattavasti vähemmän naisvoittoisia yhtyeitä, on silti hämmentävää, kuinka paljon sukupuoleen kiinnitetään huomiota, kun jäsenistö ei koostu uroista. In The Redin ensimmäinen single on ruotsalaisilta rohkea ja raskas veto niin lyriikaltaan kuin sävellykseltään.

To Kill A Manin ensimmäinen säkeistö esittelee miehen, joka tuhoaa uhriensa elämän. ”They’re too young to either vote or marry. It didn ́t stop his dirty hands.” Kertosäkeessä pohditaan oikeuden ottamista omiin käsiin. Inhorealistista, mutta harvemmin genren kohdalla asiaa on pohdittu naisen näkökulmasta.

In The Redin loput 10 kappaletta ovat tasavahvaa vääntöä hyödyntäen yhtyeen vahvuuksia ilman suurempia heittelyitä. Crucified Barbara on onnistunut luomaan tutuista elementeistä oman äänensä 16 vuotta perustamisensa jälkeen.