DAY ELEVEN: Almost Over Everything

DAY ELEVEN
Almost Over Everything
GBFam

Mitä kirjoittaa silloin, kun ei tiedä mitä kirjoittaa? Day Eleven on ensimmäisellä albumillaan aiheuttanut allekirjoittaneelle lukemattomia harmaita hiuksia tekemällä levyn, josta ei tiedä, onko se lintu vai kala.

Muotoseikat ammattitaitoisella tamperelaiskvartetilla ovat kunnossa, kuten rapakon takaa vaikutteensa ammentavilla ryhmillä yleensä.Valitettavasti Day Eleveniä vaivaa niin monen yhtyeen ongelma, eli substanssin ja persoonallisuuden puute. Almost Over Everything on kuin se viehättävän oloinen ja näköinen henkilö, joka flirttailee ja keimailee viettelevästi, mutta josta ei lähemmän tuttavuden perusteella löydy riittävästi syvyyttä ja sielua.

Jos Day Eleven vaikuttaisi Amerikassa, olisi bändin studiobujetissa ollut pari nollaa lisää ja yhtye olisi kiertänyt isoja areenoita Creedin lämppärinä monikansallisen levy-yhtiönsä suosiollisella avustuksella. Nelikon post-grungesta löytyy säröä ja dynamiikkaa, mutta varmuuden vuoksi särmät on hiottu pois, jotta mauttomaan, värittömään ja hajuttomaan radiorokkiin tottuneet eivät vain pelästyisi ja vaihtaisi kanavaa.

Ihan jees. Päättäkööt lukijat, onko sanapari siunaus vai kirous.