DELAYS: You See Colours

DELAYS
You See Colours
Rough Trade

Eivät ole Southamptonin satamakaupungissa asiat hyvin. Valioliigassa pitkään pyristellyt jalkapallojoukkue rämpii Englannin toiseksi ylimmällä sarjatasolla ja nyt putoaa kaupungin popihmekin divariin. Delaysin edellinen albumi (Faded Seaside Glamour, 2004) luokiteltiin tämänkin lehden sivuilla lähes täydelliseksi poplevyksi. Nyt ei tuollaisiin korkeuksiin ylletä.

You See Colours on todella raivostuttava kokonaisuus. Osaset ovat oikeastaan aika hyvin kohdillaan, mutta jostain kiikastaa. Trevor Hornin tuotanto potkii vimmatusti, mutta on silti kovin kliininen ja kaipaisi rutosti lisää sielukkuutta. Kappaleet vilisevät tarttuvia koukkuja, mutta syöttiin ei silti tahdo takertua. Laulaja Greg Gilbert kipuaa toistuvasti falsettiin, mutta kun tekstit ovat yhdentekeviä, eivät ihokarvat nouse pystyyn. Ja kuitenkin tätä kuuntelee ihan mielellään!?!

Yhtäällä Valentine-singlen kasaripop jyskyttää mukavan morodermaisesti ja toisaalla Sink Like A Stone päivittää The Byrdsin ja The Stone Rosesin sointia lähemmäksi nykyaikaa kohtalaisen onnistuneesti. Oman maalin Delays onnistuu tekemään aivan loppuminuuteilla. Lopetusraita Waste Of Space soljuu kaiuttimista ihan mainiosti, kunnes totuus tekee kipeää: tämähän kuulostaa aivan inhalta The Corrs -sisarusparvelta!