DIE TOTEN HOSEN: Reich & Sexy II

DIE TOTEN HOSEN
Reich & Sexy II
JKP

Tänä vuonna kaksikymmenvuotisjuhliaan viettävä Die Toten Hosen on ollut jo pitkään Saksan suurin bändi ja se tunnetaan kotimaansa ulkopuolellakin, vaikka laulaakin muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta saksaksi. Silti on aivan oikeutettua, että bändin parhaimpina saavutuksina pidetään cover-levy Learning Englishia ja taustabändin pestiä parin vuoden takaisella TV Smith -kokoelmalla, jolla miehen klassiset punk -sävelmät saivat uuden käsittelyn. Die Toten Hosenin oma materiaali on jäänyt vähemmälle merkitykselle, ja kun tätä tuplakokoelmaa kuuntelee, selviää myös miksi.

Kun teksteistä ei ymmärrä kuin sanan sieltä ja toisen täältä, tulee kiinnittäneeksi huomiota enemmän itse biiseihin, jotka eivät ole juuri tyhjänpäiväisiä renkutuksia kummempia. Yhtyeen tiiviisti viljelemä huumori ja tarkoitukselliset tyylikikkailut reggaen, metallin ja juomalaulujen kanssa eivät suoranaisesti myöskään riemastuta. Reich & Sexy II:n ensimmäinen cd on pyhitetty suurimmille hiteille ja toinen puolestaan harvinaisimmalle arkistomateriaalille, mutta tasoltaan ne eivät juuri eroa toisistaan mitä nyt hittibiiseissä on kovemmat kertosäemylvinnät.

Tietysti täkäläisestä näkökulmasta kiinnostavuutta syö myös se, että Reich & Sexy II käsittää bändin suurimmat menestyksen vuodet 90-luvulta, jolloin alkuaikojen punk oli enää pelkkä muisto. Niinpä entisten punkkareiden ja nykyään nelikymppisten miljonäärien saksalaiseen kulttuuriin perustuva stadion rock ei ihmeemmin sytytä.