Edelläkävijä jäi vanhanaikaiseksi levytystauon aikana – SikTh sortui mathcore-kliseisiin

SikTh
The Future In Whose Eyes?
Kscope

Englantilainen SikTh palaa yhdentoista vuoden levytystauolta eräänlaisen legendan maineessa. Telakalla olonsa aikana ovat yhtyeestä inspiroituneet progressiiviset metallisuuruudet, esimerkiksi Periphery, Animals As Leaders ja Protest The Hero, julkaiseet liudan vahvoja levyjä, etunenässä Peripheryn viimevuotinen III: Select Difficulty ja Protest The Heron klassinen Fortress (2008). SikThiä vuosimallia 2017 onkin pakko arvioida suhteessa tuoreimpiin yrittäjiin ja kysyä, ovatko oppipojat ajaneet esikuvastaan ohi?

Vastaus taitaa olla valitettavasti ”kyllä” – SikThin kolmas albumi The Future In Whose Eyes? on aivan himpun verran vanhanaikainen – ja tässä skenessä kaikki muu kuin äärimmäisen moderni on kuolemaksi. The Future In Whose Eyes? soi toki aggressiivisena ja kimuranttina, mutta keveänä ja pinnallisena – jopa umpihölmöjä sanoituksia ja kömpelöjä sovitusratkaisuja myöten. Hardcore-vaikutteet ovat yhtyeellä aina olleet toimivia ja syvällisiä, mutta nyt ne antavat yhä enemmän tilaa mathcore-kliseille ja itseisarvoiselle kaahaamiselle.

The Future In Whose Eyes? lupaa enemmän kuin antaa. Toivottavasti SikThillä olisi vielä bensaa tankissa jäljellä täysosumalevyn tekemiseen.