GNU: Eksyneet etsijät

GNU
Eksyneet etsijät
Gashopper

Gnun Eksyneet etsijät alkaa lupaavasti. Tulisit juuri nyt on dramaattinen ja miellyttävän jännitteellinen biisi kimmoisine bassoineen ja progehtavinekin sävyineen. Taso säilyy myös kalevalaisen runonlaulannan mieleen tuovalla raidalla Pala tulessa!, mutta albumin edetessä kiinnostavuus alkaa vähitellen hiipua.

Eksyneet etsijät tehoaa ylipäätään parhaiten silloin, kun Gnu esittelee vahvaa rytmistä puoltaan. Tässä vaiheessa yhtyeen voisi kuvitella jopa puuttuvaksi lenkiksi Zen Cafén ja Sue Van Doen väliltä. Gnun rytmien rakastamiseen kuuluvat myös Itämaan taivaan ja Punaisen tanssin reggaetapailut. Hiljaa yö kuvastaa puolestaan bändin lyyrisempää olemusta. Tähän piirteeseen sopii hyvin, että Olavi Goblinin teksteissä tapaa toistuvasti lähes Ville Leinosen suuruusluokkaa olevaa romanttisuutta.

Vaikka Gnun ei voi väittää olevan eksyksissä, niin jonkinlaista etsimistä yhtyeen musiikista vielä tällä kakkosalbumilla aistii. Vieläkin paremman rockin palaset ovat hallussa kunhan ne saadaan lopullisesti kohdalleen.