HANNA PAKARINEN: Lovers

HANNA PAKARINEN
Lovers
Sony BMG

Ei liene yllätys, että Hanna Pakarinen marssi tämän vuoden Euroviisuihin valtaisan tekstiviestiryöpyn turvin – olivathan fanit tottuneet lähettelemään tekstiviestejä jo Idols-finaaleista lähtien. Leave Me Alone -kappale tuntuikin iskevältä tyhjänpäiväisen viisukatraan keskellä. Yllättäen Lovers-levyltä ei juurikaan löydy kummoisempia poprock-ralleja. Säveltäjiä levyllä on tuttuun Idols-tyyliin pitkälti toistakymmentä, mutta yksikään sävelmä ei yllätä kuulijaa millään tasolla.

Levyn tekstien myötä Pakarisesta on muokattu vihaista ja rakkauden kiemurat tuntevaa amatsoonia, mutta julkisuudessa tuikitavallisena esiintyvä nainen ei ole roolissaan uskottava. Äänensä puolesta hän kyllä ansaitsee suitsutuksensa. Se onkin ainoa syy, mikä pistää harmittelemaan biisien kasvottomuutta. Kun tilataan useammalta eri säveltäjältä hiteiksi tekemällä tehtyjä sävelmiä, jäävät hyvältä levyltä edellytettävät dynamiikka, dramaturgia ja elämänmaku puuttumaan lähes kokonaan.

Kun pitää mielessä, että biisit olisi yhtä hyvin voitu ostaa kenelle tahansa muullekin Idolille, ei levyssä oikeastaan ole varsinaista Pakarisen Hannaa kuin nimeksi asti. Ehkä olen vanhanaikainen, mutta minusta olisi toivottavaa, että artisti itse säveltäisi musiikkinsa, joten Pakarisenkin olisi ollut parempi astua julkisuuteen jonkun bändin keulilla, jolloin hänen nimensä olisi voitu tallentaa aikakirjoihin muunakin kuin vain ensimmäisenä suomalaisena Idols-voittajana. Näistä kappaleista häntä ei ainakaan tulla muistamaan.