HEARTBURNS: Fucked Up In A Bad Way

HEARTBURNS
Fucked Up In A Bad Way
Full House

Joistain yhtyeistä kuulee kirkkaasti, että ne tietävät mitä haluavat tehdä ja kuinka haluttuihin tuloksiin päästään. Heartburns hoitaa oman tonttinsa samalla pelottavalla tehokkuudella kuin Toni Kohonen superpesiskentällä syöttölautasen ääressä. Toiminta on pysäyttämätöntä.

Heartburnsin tontti on rokkaava punk, jossa pohjarakenteena toimivat Ramonesin ja Misfitsin hoilausanthemit. Tempo on nopea, soundit rujot ja tunkkaiset, ja kaikesta kuuluu, että äänitysvolyymi on ollut kipurajan yläpuolella. Melodista koukkua kuitenkin tarjoillaan jokaisessa kertosäkeessä, ja vaikka sanoituksissa päihteillään voimakkaasti, pysyy bändisoitto tiukkana ja tarkkana.

Varsinaisesti mitään ennen kuulematonta tämä levy ei punkrockin ystäville tarjoa, mutta 17 ja puoli minuuttia pitkän albumin alusta loppuun on selvää, että Heartburns tietää kuinka perinnetietoinen punkkaus täytyy esittää. Otetaan leveä haara-asento, lyödään soittimia säälimättä, hoilataan räkä poskella elämän nurjasta puolesta ja pidetään biisit alle kaksiminuuttisina. Dynamiikkaa levylle tulee siitä, että rykäisyjen välissä on yleensä noin puolen sekunnin hiljaisuus.