I´DEES: Feed Me

I´DEES
Feed Me
Columbia

Ensilevynsä Sweet Confusionin jälkeen trioksi tiivistunut I'Dees ei ole valitettavasti pystynyt samalla tiivistämään suhdettaan musiikkiinsa. Feed Me -albumilla tyyli on kokonaisuudessaan aiempaa rokkaavampi, mikä ei tietenkään kerro juuri muuta kuin että kitarat murisevat ajoittain varsin pinnassa.

I'Deesin vertaaminen Sugababesiin on turhaa, sillä yhteistä näillä kokoonpanoilla ei juurikaan ole. Eniten englantilaistrio tulee mieleen ensisinkuksi julistetussa kappaleesssa Brave And Optimistic Girl, joka albumin avauksena nostaa samalla toiveet korkealle. Se rokkaa sopivasti, svengaa tukevasti ja sisältää enemmän kuin pelkästään tarttuvan kertosäkeen. Laulu on mainio, suomalaisella läpi harmaan kiven -tyylisellä kolholla mentaliteetilla tehty pastissi Sugababesin keinuvasta listapopista. Laulun ovat kirjoittaneet tuottaja Lauri Järvilehto ja Kemopetrolin Kalle Koivisto.

Mutta sitten nimekäs avustajajoukko pääsee vauhtiin, ja sekoittaa hienosti alkaneen pelin täysin. Jussun Everyday Life on Suurlähettiläiden nytkepoppia moderneista scratcheista huolimatta, Jori "Fu-Tourist" Sjöroosin Scum kasvaa sinfoniaaniseksi syntikkapopiksi, Manboy-yhtyeen Karon Lose jämähtää suhinoistaan ja oudosta sovituksestaan huolimatta tavanomaiseksi popralliksi ja Lauri Järvilehdon Special kulkee parhaimmillaan tarmokkaasti The Raveonettesin syntikkarockin tyyliin.

Vanha sanonta monen kokin yhteisen keitoksen laadusta ei siis ainakaan tällä albumilla kumoudu, mikä sinänsä on harmillista. Hanna, Niina ja Lotta laulavat upeasti ja ansaitsisivat johdonmukaisemman suunnan musiikilleen.