THE IMMORTAL LEE COUNTY KILLERS II: Love Unbolts The Dark

THE IMMORTAL LEE COUNTY KILLERS II
Love Unbolts The Dark
Sweet Nothing

Suomessakin käväissyt alabamalais-kaksikko sulautuu hyvin The White Stripesin ja The Black Keysin nostattamaan duo-muotoisten garage blues -yhtyeiden ryhmään. Rumpalin ja kitaristin muodostaman ja tavattoman hankalasti nimetyn bändin kolmoslevy on kuitenkin melkoinen pettymys, sillä autenttisuuden varjolla tehtyä räminää syvempää ilmaisua ei löydä tiiviilläkään kuuntelulla. Etenkin väistämättömät vertailut The Black Keysin loistavaan Thickfreakness-albumiin päätyvät Killersien selvään pistehäviöön.

Omasta ja vieraasta materiaalista kutakuinkin tasapuolisesti muodostuva Love Unbolts The Dark ei lähde lentoon missään vaiheessa, vaan kaksikko jynkyttää primitiivisesti simppeliä rytmiä biisistä toiseen vailla intohimoa. Millään virtuositeetillähän ei bluesiin sielua puhalleta tänäkään päivänä, mutta kyllä silti J.R.R. The Tokien Onen horjuva komppi ottaa korvaan. Kyseenalaistaa sopii myös ratkaisu jakaa levy studio- ja livepuoliskoihin. Studiobiisit ovat kahden minuutin tapailuja ja kuulostaat siltä kuin bändi olisi ollut ennemminkin treenaamassa materiaaliaan. Mutta kun siirrytään livepuoleen, biiseihin tulee pituutta liikaakin ja muun muassa John Lee Hookeria coveroidessaan hassuniminen rumpali ja kitaristi-laulaja Chetley Weise päätyvät bluesin helmasyntiin eli jankkaamaan minuuttitolkulla paikallaan.

Pienessä baarin nurkassa pienessä laitamyötäisessä yhtyeen soittelu voisi ollakin ihan kivaa, mutta kotona kuuntelulle on vaikea keksiä funktiota.