JEAVESTONE: Spices, Species And Poetry Petrol

JEAVESTONE
Spices, Species And Poetry Petrol
Presence

Lähes kymmenvuotiaan kalajokelaisen Jeavestonen musiikkiin liitetty termi prog’n’roll on poikkeuksellisen osuva. Jo Mind The Soup -debyytillä (2005) hämmentäneen orkesterin tuore albumi on kansiensa psykedeelisestä visualisoinnista lähtien hillitön tyylien kaleidoskooppi.

Soinniltaan miellyttävän pehmeän Spices, Species And Poetry Petrolin tarjoamassa runsaudensarvessa voi kuulla Yesin, Gentle Giantin, King Crimsonin ja Van Der Graaf Generatorinkin progeisia kaikuja sulassa sovussa lievän etnisyyden ja suoraviivaisemman rockmätön rinnalla.

Jeavestonen ansioksi on luettava, että bändi panostaa ryhdikkäisiin ja perusinstrumentaation päälle aistikkaasti maustettuihin biiseihin turhanaikaisen utuilun sijasta. Albumi kutoo vaikutteensa luontevasti yhteen silloinkin kun I’d Be Your Weaknessin lauluharmoniat lähestyvät Crosby, Stills, Nash & Youngia tai kun The Power Of Swankle™ muistuttaa vibrafoneineen ja juontajineen alkuaikojen Frank Zappasta.

Jeavestone ja Spices, Species And Poetry Petrol eivät astu harhaan edes kastanjettien siivittämällä leikkisän monipolvisella Rapist’s Tangolla.