JUKKA PERKO AVARA: Invisible Man

JUKKA PERKO AVARA
Invisible Man
Act

Avaran muodostavat Jukka Perko (saksofonit), Jarmo Saari (sähkökitara) ja Teemu Viinikainen (akustinen kitara) versioivat edellisellä levyllään virsiä. Invisible Manilla kolmikko jatkaa yhä edellisen tavoin melodisissa tunnelmissa ja esittävät omien sävellysten rinnalla Eric Claptonin Tears In Heavenin, Peter Gabrielin Don’t Give Upin sekä vielä ranskalaisen myöhäisromantikko Gabriel Faurén Pavannen.

Villi jazzhenki ei ole tälläkään levyllä läsnä, vaan nytkin turvaudutaan kamarimusiikki-tyyliseen hienostuneeseen ilmaisuun. Omat ja lainatut sävellykset täydentävät toisiaan ja ne soljuvat saumattomasti luoden miellyttävää avaruuden tuntua. Niukoista keinoista huolimatta musiikki on omalla persoonallisella tavalla rikasta. Kolmikko myös soittaa kappaleet riittävällä ponnekkuudella, joten tähän yhteyteen ei edes osaa kaivata erillistä rytmiryhmää.

Invisible Manin tarttuvaa tunnelmointia ei todellakaan voi moittia, sillä kaikki osaset loksahtavat siististi paikoilleen. Vähempi on enempi -periaate on siis taas kantanut hedelmää.