JUNO: 050187

JUNO
050187
Sony

Ihastuin taannoin Junon V-tyyli -levyyn, mutta paljon on muuttunut kolmessa vuodessa, sekä Junon uralla että suomalaisessa räpissä. Juno on saavuttanut suosiota Elokuun riveissä. JVG ja Teflon Brothers ovat todistaneet, että kaupallista räppiä voi tehdä ihan helvetin hyvin.

Kaikki tämä heijastuu Junon uudessa levyssä. Sen lyriikat ovat ilman muuta aikuisinta läppää miehen uralla. Suosiota sekä Junon imagon ja Jonin arkielämän välisiä ristiriitoja pohditaan monessa kappaleessa.

Musiikki on hittihakuista, joskin viitteet ovat enemmän 1980-luvulla, siinä missä aiemmin mainitut ammentavat 1990-luvulta. Minusta pyrkimys on hieno, tuli niitä napakymppejä tai ei.

Poppipuolella Junon levy ei onnistu läheskään samalla tasolla kuin JVG tai Teflonit parhaimmillaan, mutta levyn avaava vocoder-funkki Aikaa vastaan sekä historiaa ja räppilaiffii käsittelevä Tulee ongelmii pääsevät aika lähelle. Monissa muissa peruspalikat ovat kunnossa, mutta se viimeinen melodinen niitti puuttuu. Kuben ja Pyhimyksen vierailuilla terästetty Pois netistä on yksi levyn hopeimpia paloja. Kuuluuks-kappaleessa kuullaan Graciasia räppäämässä suomeksi. Ja hyvin hän vetääkin.

Asteen törkeämpi olisi saattanut räjäyttää pankin. Tai pään.