Levyarvio: 3000 kappaleen mies vihdoin soolona – Jarmo Nikun oma albumi on täynnä rentoa jamittelua

Jarmo Nikku
Line By Line
Turenki

Jo 61 vuoden ikään ehtinyt kitaristi Jarmo Nikku on ehtinyt kepitellä muun muassa Broadcastissa ja Hoedownissa sekä Kirkan ja Hectorin yhtyeissä ja soittaa lähes kolmella tuhannella levytetyllä kappaleella.

Tätä taustaa vasten tuntuu liki käsittämättömältä, että muusikko sorvasi vasta nyt ensimmäisen sooloalbuminsa. Fuusiorockin vivahteita tutkiva kiekko puskee eetteriin Jarmo Nikun ja hänen kitaristikollegansa Jari Niemisen rustaamia instrumentaaliteoksia, joita leimaa hyväntuulinen rentous.

Yhtyeen jamit kuulostavat vaivattomilta. Rumpali Topi Kurjen ja basisti Jari Heinon piiskaamat eheät rytmit alleviivaavat kurinalaisuutta lähes kliinisyyteen saakka. Groove on steelydanmäisen ekonomista, joten paikoin pyörittelyyn kaipaa enemmän särmää.

Sovituksiin ujutettiin virkistäviä elementtejä. Jarmo Nikku ja Jari Nieminen taitavat sähköisten soittimien ohella akustisten kitaroiden parissa tyylittelyn, mikä uuttaa sävellyksiin vaihtelua. Hammond-sähköurut, saksofoni, trumpetti ja flyygelitorvi maustavat temmellystä ansiokkain virtailuin.