Levyarvio: Antaa kitaran kiertää vaan – Polite Force vannoo Nirvana-henkisen hällävälismin nimeen

Polite Force
Bates
Serial Bowl

Vaikka tamperelainen Polite Force on tehtaillut musiikkia jo vuosia, Bates on vasta sen toinen albumi. Levyn kaksitoista kappaletta ovat särmikäs fuusio grungea ja punkilla maustettua garage rockia.

Siinä missä levy alkaa perinteisellä, nopeatahtisella punk rockilla, loppua kohti meno alkaa vähitellen muuttua persoonallisemmaksi. Kappaleita hallitsevat laulaja-kitaristi Jarkon säröinen ääni ja hämmentävän laaja ääniala. Mielenkiintoisen albumista tekee se, miten bändi kovaa rokkia soittaessaankin onnistuu kuulostamaan apaattisen kyllästyneeltä. Kappaleissa on suoraan sanottuna hyvin Nirvana-henkinen tunnelma. Ja varoituksen sanana kerrottakoon, että levyn puolivälin paikkeilla käytetään hyvin häiritsevää feedbackiä.

Kokonaisuutena Bates toimii hyvin. Vaikka bändi saattaakin kuulostaa koko albumin läpi kyllästyneeltä, kappaleet ovat hyvin viimeisteltyjä. Silti laadukkaallakin laitteella kuunnellessa levyn kappaleet kuulostavat kasetille nauhoitetuilta demoilta. Bonuspisteitä vielä kappaleiden hauskoille nimille.