Levyarvio: Buffalon peto hyökkää suoraan kimppuun – Malevolent Creationin uusin on äärimmäisen raskas ja nopea

Malevolent Creation
The 13th Beast
Century Media

The 13th Beast on Malevolent Creationin ensimmäinen levy alkuperäisvokalisti Brett Hoffmannin kuoleman jälkeen. Seuraajaksi valitun, muun muassa Throne Of Nailsissa vaikuttaneen Lee Wollenschlaegerin matalamman, vähän Cannibal Corpsen George ”Corpsegrinder” Fisheria muistuttavan äänen johdosta The 13th Beast on vielä Dead Man’s Pathiakin (2015) raskaampi levy. Muilta osin uusi levy jatkaa niinikään Dan Swanön miksaaman edeltäjänsä suoraviivaisempaa ja brutaalimpaa linjaa.

Laulunsa ohella The 13th Beast muistuttaa sävellyksiltään ja soundeiltaankin uudempaa Cannibal Corpsea. Vaikka Malevolent Creation on yhä pitkäaikaista kilpakumppaniaan astetta monitahoisempi yhtye, ollaan uudella levyllä pidetty huolta siitä, että koukkuja ja tarttuvia kertosäkeitä riittää. On aika vaikuttava saavutus miten helposti lähestyttävä The 13th Beast on siitä huolimatta, että se on alusta loppuun äärimmäisen raskas ja nopea levy ilman minkäänlaisia hengähdystaukoja.

Malevolent Creation tekee Hoffmannin muistolle kunniaa luomalla yhden bändin diskografian parhaimmista levyistä. Wollenschlaegerin laulutyyli sopii bändille kuin nyrkki silmään ja bändi on muutenkin todella kovassa iskussa.