Levyarvio: Dwarves on paljon muutakin kuin väkivaltaisia keikkoja ja sekoilua – uusi Take Back the Night on erinomainen levy

Dwarves
Take Back The Night
Greedy

Dwarvesin musiikki on aina jäänyt huomiota herättävien lyriikoidensa, sekavan väkivaltaisten keikkojensa ja ulkomusiikillisen sekoilunsa varjoon. Bändin parhaat biisit (Saturday Night, I Wish That I Was Dead) ovat kuitenkin aina olleet Ramonesiin verrattavan hyvin sävellettyjä, melodisia pop-kappaleita.

Take Back the Nightilla koukuista vastaavat bändin parhaimpiin lukeutuvat Here’s Looking At You, Julio ja Trace Amounts. Tavalliseen Dwarves-tyyliin tarttuvat biisit vinoutuneine sanoituksineen saavat kuuntelemaan levyä yhä uudestaan ja hiljalleen punkimmatkin biisit porautuvat mieleen.

Dwarvesissa vuodesta 1997 vaikuttanut, niinikään musiikillisilta lahjoiltaan rikollisen aliarvostettu Nick Oliveri (ex-QOTSA) vastaa levyn rankempien biisien (esimerkiksi It’s You I Don’t Believe, Anything That Moves) lauluosuuksista. Jälkimmäinen muistuttaa sävellyksellisestikin Oliverin Mondo Generatoria.

23-minuuttinen Take Back the Night ei tarjoa bändin faneille yllätyksiä missään suhteessa, mutta se on kaikin puolin niin erinomainen Dwarves-levy, että sitä voi suositella bändiin ennestään tutustumattomillekin lähtökohdaksi yhteen parhaista punk rock -bändeistä.