Levyarvio: Echo & The Bunnymen kirjoittaa historiaansa uusiksi – Uljaat biisit ja ennätyksellinen itsetunto apuna

Echo & The Bunnymen
The Stars, The Oceans & The Moon
BMG

Useat artistit ovat viime aikoina uusintaneet vanhoja laulujaan. Lähtökohtaisesti epäilyttävässä operaatiossa ovat onnistuneet ainakin Paul Simon ja Yoko Ono. Tähän joukkoon liittyy 80-luvun alkupuolen brittirockin eliittiin lukeutuva Echo & The Bunnymen.

Evergreenistä (1997) alkaneen uuden tulemisen aikana liverpoolilaisbändi ei ole yltänyt huippuvuosiensa tasolle, joten The Stars, The Oceans & The Moon keskittyy lähinnä alkuperäisen kvartetin tuotantoon. Avausraita Bring On The Dancing Horses ei eroa paljoakaan originaalista singlestä, mutta parhaan albuminsa Ocean Rainin (1984) The Killing Moon soi nyt pianon ja The London Session Orchestran jousien voimin. Kahdesta uudesta laulusta The Somnambulistissa on ainesta myöhempien aikojen Bunnymen-klassikoksi.

Echo & The Bunnymenin kokoonpano typistyi What Are You Going To Do With Your Life? -albumin (1999) myötä Ian McCullochin ja Will Sergeantin muodostamaksi luovaksi ytimeksi. McCulloch tulkitsee toinen toistaan uljaammat biisit yhä niin vaikuttavasti kuin ennätyksellisen suuren itsetunnon omaava sielukas laulaja vain voi. Vaatimattomamman Sergeantin viileän tyylikäs kitarointi tekee sekin kunniaa Echo & The Bunnymenin paikoin dramaattis-melankolisillekin lauluille.