Levyarvio: Ei mikään uusi Carole King, mutta svengiä sentään riittää – Judith Owen lainakappaleiden kimpussa

Judith Owen
redisCOVERed
Twanky

Pitkän uran tehneen pianisti-laulaja-lauluntekijä Judith Owenin uusin työ on albumillinen lainakappaleita. Yltiöpäisimpien jopa Carole Kingin ja Joni Mitchellin manttelinperijäksi rankkaama Owen astuu redisCOVERedilla rohkeasti ulos mukavuusalueeltaan. Useat laulut kun ovat Mitchellin vähemmän tunnettua 80- ja 90-lukujen tuotantoa edustavia Ladies’ Mania ja Cherokee Louisea lukuun ottamatta hyvinkin epätodennäköisiä valintoja.

Judith Owen edellyttää esittämillään lauluilla olevan itselleen todellista merkitystä. Tässä valossa bossa novaan kallistuva Deep Purplen Smoke On The Water ihmetyttää eniten. Tekstiä on vaikea pitää erityisen syvällisenä ja kun sovitus häivyttää biisin klassisen riffin, niin tulkinnan korkealentoinen taiteellinen vaikutelma jää tyhjäksi. Jazz-henkisellä scat-laulullakin briljeeraava Soundgardenin Black Hole Sun puolustaa läsnäoloaan hieman paremmin.

Ed Sheeranin funkisti soiva Shape Of You ja Donna Summerin mutkaton Hot Stuff ovat redisCOVERedia luontevimmillaan. Judith Owen tekee lainoista eittämättä persoonallisia ja itsensä kuuloisia kevyesti jazzahtavalla tyylillään, mutta levyn soitannolliseksi ydinmehuksi erottuu Leland Sklarin loputtoman pehmeästi svengaava basso.