Levyarvio: Jetboyn uusin toimii vain jos uskoo ajan pysähtyneen – Sami Yaffan ex-bändi ei tässä päivässä toimi

Jetboy
Born To Fly
Frontiers

Suomalaiset muistavat Jetboyn Hanoi Rocksia diggailleena sanfranciscolaisena rokkibändinä, jonka riveissä Sami Yaffa levytti ja rundasi 1980-luvun lopulla.

Laulaja Mickey Finn sekä kitaristit Fernie Rod ja Billy Rowe ovat vuonna 1983 perustetun Jetboyn perustajajäseniä. Nyt heidän kanssaan soittavat basisti Eric Stacy (Faster Pussycat) ja rumpali Al Serrato (Cold Blue Rebels). Julkaisija Frontiers on tarjonnut virikkeellisiä hoivakotipalveluja monille saman ikäpolven hard rock -bändeille.

Kaikki on siis kuosissa, eikä Finnin keesi taatusti lerpahtaisi, jos hänellä yhä sellainen olisi. Born To Fly, Jetboyn ensimmäinen studioalbumi sitten vuoden 1990 Damned Nationin, soundaa lämpimältä ja luonnolliselta, ja uhoavien pro-rockareiden soitossa on potkua ja varmuutta. Levyllä soi AC/DC- ja hevirokki, Faces-herkistely ja vahva usko siihen, että hard rockiin ei ajan hammas pure.

Jetboyn kohdalla vastuu on kuulijalla. Jos rakastaa toimivaa mutta äärikliseistä rockia, joka totaalisessa yllätyksettömyydessään saa Greta von Fleetin ja Airbournen vaikuttamaan luovilta, arvosanaan voi lisätä tähtiä. Jos arvostaa oivaltavia ratkaisuja, niitä voi vähentää.