Levyarvio: Levy kuin vettynyt sadepäivä – The Wonder Yearsin Sister Cities ei ole kovin ihmeellinen

The Wonder Years
Sister Cities
Hopeless

The Wonder Years on yhdysvaltalainen poprock-yhtye, jonka kuudes studioalbumi on epätasainen yhdistelmä kiihkeää synkkyyttä ja yhdentekevää haaleutta.

Albumin alkupuolella musiikki on repivän energistä ja tarttuvaa. Erityisesti kaksi ensimmäistä raitaa vakuuttavat läpitunkevalla ulosannillaan ja pysäyttävät kuulijan suolaiseen sateeseen kuuntelemaan, mitä yhtyeellä on annettavanaan.

Särökitarat rytmittävät solisti Dan Campbellin raastavaa lauluääntä, jonka tunnelataus välittyy kuulijan iholle kuin vihmovan kylmä sade – josta huomaa itse asiassa nauttivansa. Musiikissa vaihtelee koko tunteiden kirjo, joka muodostaa lopulta vyyhtimäisen, melankolisen ilon.

Valitettavasti kuudennen raidan jälkeen alkaa riuhtominen, ja ensin lupaavaltakin kuulostavat kappaleet hajoavat ylimääräiseen tempoiluun tai vaihtoehtoisesti sen täydelliseen puutteeseen. Albumin loppupuoli on tästä syystä yksitoikkoista kuunneltavaa, ja alun lupaavan potentiaali tuntuu kadonneen jäljettömiin.

Muutama varsin näppärä kappale ei riitä pelastamaan latteaksi jäävää kokonaiskuvaa. Ensin albumin ajattelee olevan taivaankantta halkova salama, mutta pettymykseksi sen tajuaa lopulta olevan vain vettynyt sadepäivä.