Levyarvio: Miami Vicen maisemista Kaliforniaan – Don Brocon Technology on koukuttava cocktail luovaa hulluutta

Don Broco
Technology
Sharptone

Don Broco onnistui yllättämään allekirjoittaneen Automatic-kakkoslevyllään (2015), jonka maailmassa Miami Vice kohtasi modernin rockin hämmästyttävän loogisella tavalla. Persoonalliseksi bedfordilaisbändin kakun tekee myös peribrittiläisiä snobeja matkiva imago, jolla bändi tuntuu hyppivän narua parodian ja totuuden välillä.

Siinä missä Automatic oli hengeltään Florida, Technology lähestyy Kaliforniaa. Virtuoosimaiset funk-bassot (T-Shirt Song) ja post-hardcore-juurista muistuttavat breakdownit (Porkies) ovat yhä läsnä, mutta soppaan heitetty mausteina niin itseironista countrya kuin Drakeakin. Hullulla tavalla nämä kaikki sekoittuvat luonnollisesti keskenään.

Hyvän albumin tunnusmerkeiksi voisi nimetä lähestyttävyyden ja kuuntelukertojen myötä löytyvät kerrokset. Technology on näennäisesti helppoa kuunneltavaa, josta tarkkaavainen kuuntelija löytää uusia yksityiskohtia toistojen kautta.

Sangen hämmentävällä kannella paiskattu Technology on koukuttava cocktail pomppuriffejä, äkkivääriä rakenteita ja suvereenia sävellyskynää. 14 biisin kokonaisuudesta voisi helposti karsia neljä biisiä pois, sillä tiivistettynä Technology olisi lähes viiden tähden arvoinen. Ei aivan, mutta lähes.