Levyarvio: Nekromantikkaa ja murhamysteereitä – Inkvisitor teki kunnianhimoisen neo noir -konseptialbumin

Inkvisitor
Dark Arts Of Sanguine Rituals
Omakustanne

Kotimaiselle uuden polven thrash metal -yhtyeelle on ensinnäkin pakko nostaa hattua pelkästä sitkeydestä ja kunnianhimosta. Bändi pusertaa toisena levynään ulos DIY-hengessä toteutetun konseptialbumin ja julkaisee sen vielä itse – ja kaikki tämä kokoonpanon lähes totaalisen vaihtumisen ja muun säädön keskellä.

Genrelle tyypillisempien aiheiden sijaan Dark Arts Of Sanguine Rituals kertoo neo-noir murhamysteeritarinan, joka vilisee etsiviä, pimeitä rituaaleja, nekromantikoita ja todellisuuksien välillä ajelehtivia sieluja. Paperilla suuruudenhullulta kuulostava idea on toteutettu kuitenkin hyvin ja paketti on kansitaidetta ja vihkoa myöten nätisti koossa, mistä erikseen pisteet kotiin.

Konseptia lukuunottamatta meno on muuten perinnetietoista thrash metalia räyhäävine lauluineen, vikkeline riffeineen, laukkaavine komppeineen ja köörihuutoineen. Soppaa sekoitetaan monista suunnista otetuilla vaikutteilla niin kevyemmän rockin kuin groove- ja matematiikkaheviriffien muodossa. Kokonaisuus viedään maaliin miellyttävän luomulla soundilla.

Bändi pitää levyä vanhan Inkvisitorin joutsenlauluna ja uuden luvun starttina. Juuri sellaiseksi se onkin erittäin onnistunut.