Levyarvio: P.P. Arnoldin uran uusi alku urkeni 50 vuotta aloittamisen jälkeen – Uudet seikkailut ovat silkkaa nautintoa

P.P. Arnold
The New Adventures Of...
Ear

P.P. Arnold lensi Britanniaan vuonna 1966 Ike & Tina Turnerin Iketteslauluyhtyeen jäsenenä. Hän jäi sille reissulle ja ansaitsi kohta lempinimen The First Lady Of Immediate. Lupaava sooloura harhautui umpikujaan muutaman hitin, kahden lp:n ja Immediaten konkurssin jälkeen. Aikanaan hyllytetyt 60-luvun lopun äänitteet julkaistiin vasta 2017 nimellä The Turning Tide.

Uusien seikkailujen aika koitti vasta yli 50 vuotta myöhemmin. Näidenkin laulujen 90-luvulla äänitetyt demot keräsivät lisäarvoa Steve Cradockin (Ocean Clour Scene) arkistossa, kunnes löytyivät tuottajan muuttomylläkässä. Kaikeksi onneksi osapuolten motivaatio ja voimavarat riittivät työn valmiiksi saattamiseen. P.P. Arnold tekee nimittäin seitsenkymppisenä yhtä kaunista ja vielä pykälän verran syvällisempää soulpoppia kuin silloin ennen.

Levy on pitkä, mutta ensiluokkaisen materiaalin ja hienoiksi hiottujen sovitusten ansiosta sen kuunteleminen on silkkaa nautintoa. Kuunnelkaa vaikka Paul Wellerin säveltämä Shoot The Dove ja pankaa merkille erityisesti Nickolaj Larsonin urkusoolo. Muita helmiä ovat suunnattoman sielukas I Believe ja Bob Dylanin The Last Thoughts Of Woody Guthrie, joka seikkailee yllättäen Gil Scott-Heronin ja The Last Poetsin reviirille.