Levyarvio: Pankin räjäytystä odotellessa – Matka Maailman Ympäri on sangen nerokas yhtye

Arvio julkaistu Soundissa 7/2018.
Kirjoittanut: Hemmo Päivärinne.

Arvio

Matka Maailman Ympäri
Kolme
KHY Suomen Musiikki

Edesmenneestä Sallan ja Miron matka maailman ympäri- eli SMMMY-yhtyeestä tutut multitaituri Miro Palokallio ja rumpaliveljensä Aarni ovat löytäneet uuden laulajan: Saara ”Sape” Niemelän.

Miro on yksin säveltänyt ja sanoittanut levyn kaikki kappaleet yhtä lukuun ottamatta. Hän on myös sovittanut ja tuottanut biisit. Lisäksi Miro soittaa melkein kaikki soittimet paitsi rummut. Sangen nerokasta? Todellakin.

Kaikki esitykset ovat hyviä tai oikein hyviä. Lyriikat eivät ole tavanomaisinta räiskälehommaa, vaikkakin pääaiheena ovat parisuhteet ja rakkaus. Parhaat ovat singleinä ilmestyneet Suutele mua nyt ja Älä soita mulle tänä iltana, jossa on makeita irkkuviboja.

Lahjakkaalla Mirolla on ilmeinen pop-sensibiliteetti: taito tehdä tarttuvia ja tavanomaisesta sopivasti poikkeavia sävellyksiä, joissa on kulmaa. Miro osaa myös ladata kertosäkeisiin stadionmaisia hoilauksia, jotka eivät ole yhdentekeviä. Sapella on vetreä ja sointuva lauluääni, jota hän osaa käyttää luontevasti ja taidokkaasti. Vibrato on sävykäs.

En vielä anna täysiä pisteitä, koska toivon, että seuraava levy räjäyttää pankin. Haluan tarkoituksella luoda hieman paineita.

Lisää luettavaa