Levyarvio: Sivuliike kuuntelijaystävällisyydestä Black Sabbathin hengessä – Health aiempaa aggressiivisempana

Health
Vol. 4 - Slaves Of Fear
Loma Vista

Tähän mennessä jokainen Health-albumi on tuonut mukanaan ison tyylillisen muutoksen ja harppauksen kohti kuuntelijaystävällisempää soundia. Näin ei kuitenkaan ole Vol. 4: Slaves Of Fearin kohdalla, vaan levy on edistysaskeleen sijaan enemmänkin sivuttaisliike.

Slaves Of Fear on kuin Death Magicin (2015) raskaampi versio. Samankaltaiset melodiat ja kappalerakenteet ollaan kääritty aggressiivisempiin ja industrial-vaikutteisempiin kuoriin. Särökitaroitakin kuullaan totuttua enemmän, joten nimen ja kannen mustan ja oranssin sävyt ovat todennäköisesti viittaus Black Sabbathin klassikkolevyyn.

Sanoituksellisestikin Slaves Of Fear on lähes identtinen Death Magicin kanssa. Siinä missä viimeksi laulettiin ”Me’re never going backwards, we’re never growing young”, on sama asia nyt puettu masentavampaan muotoon ”Bored when we’re young, we can’t wait to grow up, we get old, we give up, then we pray to grow young.”

Levy on täynnä hienoja biisejä ja Slaves Of Fear lukeutuukin bändin parhaimpiin, mutta tähän mennessä jokaisella levyllään uraauurtavalta vaikuttanut Health ei 90-luvun industrialiin ja Death Magiciin nojaavalla Vol. 4:llä enää kuulosta uudelta.