HEALTH: Death Magic

HEALTH
Death Magic
Loma Vista/Republic

Kuulin Healthia ensimmäistä kertaa vuonna 2010 kun bändi oli Crystal Castlesin lämppärinä Lontoossa. Healthin setti oli yksi parhaista livekeikoista joita olen ikinä nähnyt. Ostin välittömästi bändin koko tuotannon ja jäin odottamaan innolla seuraavaa levyä. Sitä onkin saanut odottaa.

Death Magicin ja edellisen Get Colorin välillä on ehtinyt kulua kuusi vuotta ja Health on siinä ajassa muuttunut kaoottisesta, mutta tanssittavasta noise rock –bändistä noisevaikutteiseksi synth pop –bändiksi. Moni on jo ehtinyt verrata Death Magicia Depeche Modeen, ja levyllä onkin kuultavissa Violatorin soundeja, mutta sävellyksellisiä yhtymäkohtia ei löydy. Healthin musiikki rakentuu melodioiden sijaan monitahoisen äänimaailmansa varaan.

Death Magicilla Health on kuitenkin mennyt sekä sanoitusten että sävellysten puolesta helpommin lähestyttävään suuntaan. Siinä missä Get Colorilla oli muutama tarttuva biisi ja paljon villiä energiaa, olisi Death Magicin jokainen kappale oikeudenmukaisemmassa maailmassa potentiaalinen hitti. Välillä Healthin aiempaa meteliä tulee ikävä, mutta kuten bändi itse asian ilmaisee ”We’re never going backwards, we’re never growing young.”