Levyarvio: Turbotuotanto jyllää! Tanskalaisen hard rock -veteraaniin uusin levy on oikein positiivinen yllätys

Pretty Maids
Undress Your Madness
Frontiers

Vuonna 1984 debyyttilevynsä julkaissut tanskalaisbändi porskuttaa tanakasti, vaikka meikit kasvoilla ovat muuttuneet syviksi uurteiksi. Silti se, mikä Red Hot And Heavy -debyytillä kuuluu, on pinnassa edelleen: tarttuva hard rock, joka taipuu vaivatta myös tanakasti runttaavaksi metallin mäiskeeksi. Hyveet ovat selvästikin pysyneet oivasti näpeissä, kun riffeissä on edelleen ytyä ja laulumelodioissa yhä tarttumapintaa.

Ilmaisun monimuotoisuuden perusteella luulisi, että Pretty Maids ei oikein osaa päättää linjaansa, mutta taiteilu melodisen hard rockin ja äkäisenä rytisevän power metalisen heavyn välillä nimenomaan on yhtyeen sapluuna. Yhtye ei silti kuulosta 25 vuoden takaiselta itseltään, vaan veteraanien käytössä on moderni turbotuotanto. Tässä yhteydessä viilattu bulkkisoundi aiheuttaa kuitenkin närästystä yllättävän vähän, sillä yhtyeen otteet ovat lähtökohtaisestikin tomerat.

Myönnetään, että sitten kakkoslevy Future Worldin (1987) Pretty Maidsia ei ole tullut kuunneltua. Vaikka bändin 16. albumia ei käy mestariteokseksi tituleeraaman, napakka ja biiseiltään kerrassaan asiallinen Undress Your Madness on oikein positiivinen yllätys. Se toimii kuntosalimusanakin mainiosti!