Levyarvio: Turvallinen ja taiten tehty – House on Handshaking-debyytille luontainen viitekehys

Handshaking
Garden Clogs
PME

Aiemmin Töölön Ketterä -duossa tuotantopuolesta vastannut Fedja Kamari eli Handshaking on julkaissut ilahduttavan, pienen housealbumin. Levyllä Kamari laulaa nuhjuisten taustojen päälle kirkkaalla äänellä ja melko naivistisella otteella.

Helppo vertailukohta kotimaasta on vuosikymmen sitten toiminut Shine 2009. Siinä missä Shine 2009 tuntui ajassaan melko kiusalliselta, on Handshakingin levyn luoma vaikutelma vilpitön. Tuntuu siltä, että house ei ole Kamarille pelkkä tyylikokeilu, vaan luontainen viitekehys, jonka sisällä toimia.

Tuntuu kuitenkin siltä, että levy on ennen kaikkea näyttö muodon hallinnasta, kyvystä pysytellä sen oman viitekehyksen rajoissa. Voi ajatella, että nukkavierun popin ja housen yhdistelmä rikkoo rajoja jo sinällään, mutta vaikutelmaksi jää, että Kamari on tehnyt kappaleet housen ideoihin ja muotoon ripustautuen. Kuvainraasto, isänmurha ja pakan sekoittaminen olisi ollut paikallaan.

Ei Garden Clogs ole huono levy. Turvallinen, mutta taiten tehty. Pystyn kuvittelemaan mielessäni ne tulevan kesän illanvietot, joiden taustalle albumi sopii paremmin kuin hyvin.