Levyarvio: Valemuistoja ysäriltä – The Internetin helpoiten lähestyttävä levy on taitava yhdistelmä soittoa ja sämpläystä

The Internet
Hive Mind
Sony

Hive Mind on Odd Future -kollektiivin Syd Tha Kidin (Syd Bennett) ja Matt Martiansin (Matthew Martin) 2011 perustaman The Internetin neljäs ja todennäköisesti helpoimmin lähestyttävä albumi. Bändin kahden ensimmäisen pitkäsoiton biiseistä Bennettin kanssa vastannut Martin on uudella levyllä vetäytynyt soitto- ja tuotantopuolelle ja kolmannella Ego Death -albumilla (2015) yhtyeeseen liittynyt kitaristi Steve Lacy on säveltänyt uudet kappaleet Bennettin kanssa.

Bennettin keveinä leijuvat laulumelodiat ja letkeät taustarytmit luovat valemuistuman 90-luvun aurinkoisesta R&B- ja jazzfunk-fiiliksestä. Nimenomaan fiiliksestä, sillä genrejen taustat potkivat tuohon aikaan tuhdimmilla ja tukkoisemmilla soundeilla. Hiukan yllättäen Hive Mindin rap-tarjonta on The Internetin hip hop -juurista huolimatta lähes olematon. Ainoat puheosuudet kuullaan It Gets Better (With Time) -kappaleella.

Albumin tiukka ja taloudellinen soitanto on taitava yhdistelmä The Internetin jäsenistön soittoa ja osaavaa sämpläystä. Useampaan rap-biisiin saksalaiselta tuottaja Jürgen Korduletschilta aiemmin sämplätty discofunkläiske on Roll (Burbank Funk) -raidalla huolellisesti kreditoitu taannoisen oikeusjutun takia.