THE MACHETE: Regression

THE MACHETE
Regression
Spinefarm

The Machete on viimeinen kotimainen tuttavuus siinä janassa, jossa nimekkäämmistä bändeistä tunnetut hahmot lyöttäytyvät kimppaan räimimään mättöä nuoruussuosikkien innoittamalla tiellä. Tällä kertaa tuo nimekäs orkesteri on Mokoma ja esikuvat ainakin Regressionin perusteella Stone, Slayer ja Destruction.

Herättää hilpeyttä huomata, kuinka paljon Mokomasta tutun kepittäjän Tuomo Saikkosen laulusuoritukset tuovat mieleen Janne Joutsenniemen korahtelut edesmenneessä Stonessa. Suoraviivaiset kappaleet voisivat puolestaan olla Destructionin Slayerille säveltämiä teoksia. Soitto toimii mallikkaasti ja kitarasoundit jyrähtävät maukkaasti, mutta muovisen trigatut rumpusoundit latistavat yleisfiilistä turhan paljon.

Yhteistä vastaaville projektibändeille on, että ne syntyvät pääyhtyeen hiljaiselon aikana. Soittamisen ilo näkyy ja kuuluu alkukantaisissa sävellyksissä, jotka yleensä on esitetty energisemmin kuin pääbändillä. Yleensä kokonaisuus kuulostaa hieman huolimattomammalta kuin pääbändien esitykset – johtuneeko tuo sitten energisyydestä tai alkukantaisuudesta.