MIIKE SNOW: III

MIIKE SNOW
III
Atlantic

Miike Snow’n edellisestä levystä Happy To You on ehtinyt kulua jo neljä vuotta. Ruotsalaispopparit ovat yhdistelleet edellisillä levyillään onnistuneesti soulin ja discon perinnettä moderniin elektroniseen tanssimusiikkiin. Populaarimusiikin trendejä mukaillen edellisiin levyihin verraten III on enemmän kallellaan modernin r’n’b:n suuntaan hiphop-vaikutteilla höystettynä.

Tutut metodit ovat kuitenkin edelleen käytössä. Miike Snow’n melodisten kappaleiden pulssina on aina toiminut yksinkertainen, koukuttava pianomelodia, eikä reseptiä ole lähdetty vaihtamaan. Kymmenestä sinänsä oppikirjamaisesta suorituksesta koostuvalla levyllä on kuitenkin valitettavan vahva kertakäyttöpopin leima.

Tarkemmin tarkasteltuna III ei sisällä mitään, minkä takia pop-musiikin kuuntelijan pitäisi huomioida se parempien vaihtoehtojen sijaan. Viime vuosina kiihtynyt myllerrys ei anna armoa Miike Snow’n uutukaiselle, joka tuntuu auttamattoman vanhentuneelta ja vailla uusia avauksia. Vielä edellisillä levyillään yhtye pystyi pöyhimään kuluneista aineksista uutta ja relevanttia tanssimusiikkia, mutta III maistuu vain mynnähtäneeltä, kahden vuoden takaisten trendien uudelleenkierrätykseltä.