THE MILESTONES: VOL. 1

THE MILESTONES
VOL. 1
Turenki

Stadilainen The Milestones on tahkonnut Black Crowesille löyhkäävää mättörokkiaan jo noin 20 vuotta. Ilmeisesti juhlavuoden sekä uusimman Higher Mountain Closer Sun -levyn saaman ulkomaisen julkaisun kunniaksi Turenki julkaisee uudelleen tämän mätisäkkiryhmän ensimmäisen VOL. 1 -levyn vuodelta 1996, toivottavasti jostain mystisromanttisesta syystä eikä siksi, että levyn ensipainos olisi loppu.

Ja mikä onkaan julkaistessa, kun bändi rokkaa biiseillään pallit turvoksiin. Kaikki kipaleet ovat tasaisen varmoja rypistyksiä, joista paras lienee ensimmäinen: Ragged Lies. En ihan saanut lyriikoista selvää, mutta eiköhän niissä rakkaudesta lauleta. Muita laulunaiheita ei mielestäni olekaan. Levylle on myös lisätty pari bonusraitaa, joista en keksi moitittavaa.

En malta olla kehumatta laulaja Ollia, jolla on makea Bon Scott -tyylinen käheän nasaali laulusoundi, joka leikkaa kuulokuvassa kuin samuraimiekka vastustajan pernaa. Kitaristien Tomi ja Marko yhteispeli toimii paremmin kuin nyky-Rollareilla. Tomilla on tyylikkäitä thinlizzymäisiä liidifillejä, kun Marko paiskaa kehiin maanläheisempiä riffejä ja slidekoukkuja. Rytmiryhmän komppikin lepää. Mainitsen erikseen, että kannet ovat hemmetin tyylikkäät.