MIRRORS FOR PSYCHIC WARFARE: Mirrors For Psychic Warfare

MIRRORS FOR PSYCHIC WARFARE
Mirrors For Psychic Warfare
Neurot

Mirrors For Psychic Warfare on Neurosisin Scott Kellyn ja muun muassa Nachtmystiumissa ja Minskissa vaikuttaneen Sanford Parkerin kahden miehen bändi. Psychic Warfare on selvästi miesten toista yhteistä projektia, Corrections Housea, vähemmän meluisa yhtye. Musiikki on hidasta, raskasta ja synkkää. Tunnelmaltaan ja soundeiltaan levy muistuttaa paljon Neurosisin uudempaa tuotantoa.

Psychic Warfaren toistoon perustuvat kappaleet hakevat Sunn O))):n tapaan hypnoottista tunnelmaa. Siinä ei aina onnistuta, koska sävellyksinä biisit eivät ole loppuun asti harkittuja. Minkäänlaista spontaanisuuden tunnettakaan niistä ei välity, sillä soittoon ja äänitykseen on selvästi käytetty aikaa.

Sanford Parker on yksi tämän hetken parhaista tuottajista ja Psychic Warfarellakin on niin hieno äänimaailma, että se nostaa levyn tasoa sävellyksiensä yläpuolelle. Esimerkiksi A Thorn To Seen oivaltavien ja erikoisten soundien ansiosta kitaroiden sisääntulo on vaikuttavan dramaattinen hetki. Psychic Warfaren sävellykset avautuvat kyllä paremmin useampien kuuntelukertojen avulla, mutta lopultakaan ne eivät ole soundiensa veroisia. Neurosisin seuraavaa levyä odotellessa kuitenkin ihan käyttökelpoinen albumi.