Moby goes post punk – Konemusiikin mestari voimasointuriffien pauloissa

Moby & The Void Pacific Choir
More Fast Songs About The Apocalypse
Little Idiot

Mobyn tuotannon lähinnä radiosta tunteville ajatus Mobysta tekemässä punkia voi tuntua oudolta. Mobyn parhaita biisejähän (We Are All Made Of Stars, Porcelain, Feeling So Real) ovat aina leimanneet puhtaan kauniit soundit ja askeettisen minimalistinen pyrkimys selkeyteen ja täydellisyyteen. 70-luvun lopun punkin ideahan oli aika lailla vastakohtainen.

Aliarvostetun Animal Rights -levyn (1996) ja viime vuoden The Void Pacific Choirin kanssa äänitetyn These Systems Are Fallingin kautta Mobyn punkpuolen tuntevillekin More Fast Songs About The Apocalypse saattaa tulla puun takaa. Levyn äänimaailma on kuin rumpukoneen mukana tulleilta demoraidoilta ja biisit ovat täynnä toinen toistaan monotonisempia voimasointuriffejä.

Vaikka ensikuulemalta ei tunnutakaan liikkuvan Mobyn vahvuusalueilla, on tämä kuitenkin lopulta yksi Mobyn minimalistisimmista ja täydellisimmistä levyistä. Mukana ei ole vierailijoita eikä sampleja, vain yhdeksän kovaa post punk -biisiä. Mobylle tyypillisiä kauniita melodioitakin kuullaan, mutta tämän levyn todellinen vahvuus on hengästyttävästi samoilla nopeilla tempoilla ja soundeilla takovien konerumpujen ja junnaavien kitaroiden luoma hypnoottinen tunnelma.