Nörttipunkkareiden viimeisimmät kikkailut

Descendents
Hypercaffium Spazzinate
Epitaph

Se että Descendents esiintyi tämän vuoden Flow’ssa kertoo tietysti paljon aikojen muutoksesta ja punkin asemasta siinä, mutta myös kalifornialaisyhtyeen statuksesta. Descendentsin kulttimaine ei perustu yksinomaan siihen kuinka liukkaasti sen kikkailevan säpäkkä ja yltiöpäisen melodinen punkpop kulkee, vaikka sekin siihen riittäisi.

Eikä jenkkipunkin uusiin tulemisiin monien sukupolvien ajan vaikuttanut bändi ole pelkkä nostalgiakone, vaikka harvakseltaan levyttääkin. Hypercaffium Spazzinaten edeltäjä Cool To Be Yousta on kulunut kaksitoista vuotta ja siltäkin jäi aikakirjoihin useampi verevä pärähdys, kuten yhtyeelle epätyypillisen poliittinen ’Merican.

On silti makuasia, kuinka paljon kuluttaja porukalta uusia albumeita enää tarvitsee, mutta ei oikein kehtaa valittaakaan, sillä liki 40 vuotta perustamista myöhemmin kone kulkee yhä luotettavasti. Studiojääränä tunnettu rumpali Bill Stevenson komentaa nörttikavereitaan tahdissa, jossa kuuluu sekähardcore että viehtymys popin klassisiin melodiakulkuihin.

Hypercaffium Spazzinaten tapauksessa lienee tärkeintä, että maskotti-Milon tarina jatkuu ja bändi kykenee todistamaan itselleen olevansa yhä tarpeeksi kovassa iskussa aktivoituakseen aina kun harmaantuneista sedistä siltä tuntuu.