P. DIDDY: Press Play

P. DIDDY
Press Play
Bad Boy

Kenties Puff Daddynä aiemmin tunnettu P. Diddy muistetaan paitsi yhtenä teollisuuden kovimmista liikemiehistä myös eräästä riimistä, jota hän ei ole todennäköisesti itse kirjoittanut: ”Don’t worry if I write rhymes, I write checks”. Tiettävästi Diddyn uusimmalle ovat kirjoittaneet muiden muassa Pharaohe Monch, Common, Talib Kweli ja Kanye West. Koska Diddyllä on pääomaa, hänelle työskennellään: ”This is the man who provided more jobs for blacks than armed services”.

Valtavassa Press Playssä kuuluu monen kädenjälki: takakannessa mainitaan yli 20 laulajavierasta. 19 raitaa käsittävä hämmentävä albumi on rakenteeltaan satunnainen ketju ensiluokkaisesti tuotettuihin biitteihin kirjoitettuja kevyitä kappaleita rakkaudesta.

Mielikuvituksellista r&b-tuotantoa yksityiskohtineen sopii ihastella Diddyn vetäytyessä hänelle omimpaan hallinnoijan rooliin.

Mitä musiikin tekemiseen ja hip hopiin laajemmin tulee, autenttisuuden eetosta on varmasti syytä pitää silmällä. Jos näin olisi toimittu aiemmin, The Notorius B.I.G., Diddyn vanha ystävä ja haamukirjoittaja, olisi kenties hengissä. Samanaikaisesti tulisi pohtia, mistä ollaan luopumassa, kun musiikkiin suhtaudutaan entistä välinpitämättömämmin ja tarkoitushakuisemmin.