Pakahduttavan epätoivoinen sairaskertomus – Touché Amoré antaa surulle sävelet

Touché Amoré
Stage Four
Epitaph

Stage Four on Touché Amorén uran monitasoisesti nimetty neljäs albumi. Sen lisäksi että kyseessä on yhtyeen neljäs pitkäsoitto, tarkoitetaan neljännellä tasolla myös syövän leviämisen tasoa, jossa sairaus on levinnyt likipitäen joka puolelle potilaan kehoa ja elimistöä. Nimi kertookin hienovaraisesti tunnelmasta, jossa Touché Amoré alkoi kirjoittamaan albumia: yhtyeen vokalisti Jeremy Bolmin äiti menehtyi syöpään vuonna 2014.

Omaelämäkerrallinen ote leimaa Stage Fouria, jolla Bolm tuntuu vuodattavan kaikki sanomatta jääneet asiat ja purkaa sanoiksi surun murtaman miehen tuntoja. Vokalistin ilmaisu tasapainottelee suurimman osan ajasta huudon ja puhelaulun välillä tukien kappaleiden kertoman tarinan epätoivoisuutta. Kappaleiden mieleenpainuvat kitaramelodiat paikkaavat puhtaan laulun vähäisyyttä, eikä puhdasta laulua jää edes kaipaamaan enemmän.

Stage Four edustaa post-hardcorea sanan alkuperäisessä merkityksessä, se on raikkaan raastava ja hiljalleen ihon alle hiipivä. Levyn lyriikoihin ja taustatarinaan tutustuminen avaavat sen täysin uudella tavalla. Stage Four on katarttinen kokemus ja parhaimmillaan pakahduttavan hyvä.