Pantera-basistin monet polut risteävät soolodebyytillä – Rex Brownin siivet kantavat omillaankin

Rex Brown
Smoke On This...
Steamhammer

Parhaiten Pantera- ja Down-basistina tunnettu sekä monissa, pääasiassa raskaammissa projekteissa häärännyt Rex Brown kokeilee nyt siipiään sooloartistina. Ja hyvin ne tuntuvat kantavan.

Smoke On This… kurkottelee Brownin musiikillisille juurille, nuoruuden levylautasen äärelle. Lopputulos on dynaaminen, melodia edellä kulkeva vanhan liiton rocklevy modernein ja paikoin raskainkin maustein. Brown ottaa isosti vastuuta hoitaen paitsi basistin myös komppikitaristin ja laulajan tontit ja suoriutuu näissä erinomaisesti. Laulajana mies ei ehkä ole kovin kummoinen, mutta istuu kuitenkin biiseihin hyvin.

Varsinaiset pankinräjäyttäjäbiisit uupuvat ja joskus esikuvat paistavat läpi hieman liikaa, kuten AC/DC:lle kumartavassa Crossing Linessa, mutta muuten jälki on tasaisen hyvää ja mukaansatempaavaa. Albumi onkin ennakko-odotuksiin nähden ilahduttavan erilainen ja monipuolinen, mistä täytyy nostaa hattua. Panteran ja Downin musiikillisella perinnöllä olisi helppo ratsastaa, mutta Brown uskaltaa kulkea omaa polkuaan.

Kenties tästä syystä juuri sitä heviosastoa kaipaavat tulevat pettymään, mutta toivottavasti ja todennäköisesti Smoke On This… tavoittaa kuitenkin uusia kiinnostuneita korvapareja.