PAPERFANGS: Past Perfect

Arvio julkaistu Soundissa 2/2013.
Kirjoittanut: Timo Harjuniemi.

Arvio

PAPERFANGS
Past Perfect
Soliti

Helsinkiläinen Soliti on pannut viime vuosina näytille liudan lahjakkaita kotimaisia yhtyeitä. Muun muassa The New Tigersista ja Black Twigistä on tullut itsestään selvä osa indieseurapiirejä.  Paperfangs, helsinkiläis-tamperelainen trio, osoittaa Past Perfect -debyytillään sopivansa oivasti Solitin poppooseen – niin tyylitelty on yhtyeen soundi.

Siinä Paperfangs tekee pesäeroa tähänastiseen Soliti-indieen, että yhtyeen soundi on kuulas ja elektroninen. Syntetisaattoreilla on runsaasti tilaa ujeltaa ja kaihota.

Ylitsevuotavasta omaperäisyydestä Paperfangsia ei kenties ole syytä onnitella – tämä on mukavaa elektronista poppia –, mutta väliäkös sillä, kun melodiat kimaltelevat ja komppi nakuttaa. Miellyttävä, puhdas laulusoundi on ansaitusti jätetty pinnalle, kuin ensikosketukseksi musiikkiin.

Levyn viimeinen raita His Famous Last Painting viittilöi suuntaan, jonne Paperfangsin kannattaisi ehkä samoilla. Päämäärättä vaeltavat, virttyneet synat ja laulusamplet luovat outoa ja toismaailmallista tunnelmaa.

Lisää luettavaa