PLAYGROUP: Playgroup

PLAYGROUP
Playgroup
Source

Playgroup on lontoolaisen Trevor Jacksonin projekti, joka yhdistelee muun muassa 80-luvun taitteen new wave funkia ja leftfield-discoa. Aiemmin Jackson on tunnettu lähinnä The Underdog -nimellä tehdyistä remikseistä Massive Attackille. Jackson pyörittää lisäksi omaa Output-levymerkkiä.
Playgroupin meiningistä tulevat mieleen ainakin Grace Jones, E.S.G. ja 80-luvun lopun dj-tekee-levyjä -nimet kuten S'Express. Sleazenationin ja I-D:n kaltaiset trendien haistelijat ovat luonnollisesti olleet myytyjä Playgroupin edessä. Ryhmän soundimaailma onkin hieno, joskin itsetietoisen trendikäs. Tuskin olen kovin väärässä, kun veikkaan, että Trevor Jackson on jo shortlistalla Madonnan seuraavan albumin tuottajaksi.
Valitettavasti Jackson on kuitenkin enemmän tuottaja kuin biisintekijä. Levyn parhaaksi raidaksi osoittautuu Shineheadin esittämä Paul Simon -cover 50 Ways To Leave Your Lover. Muutenkin studiossa on hengaillut sekalainen joukkio Jacksonin kavereita. Medicine Manilla on äänessä Edwyn Collins, joka on toki sympaattinen popparivanhus, mutta nyt täysin väärässä paikassa. Collinsin ääni ei istu tippaakaan Playgroupin tummaan klubisoundiin.