PUPPA J: Lasitimanttei

PUPPA J
Lasitimanttei
Suomen Musiikki

Lahjakkaan Puppa J:n kolmas sooloalbumi Lasitimanttei on syntynyt vahvalla suomireggae-edustuksella: bändinä toimii Sound Explosion Band ja tuottajana on häärinyt Bommitommi. Jamaika-rytmit jäävät kuitenkin vähemmistöön, tässä kun liikutaan entistä enemmän määrin suomalaisen folkmelankolian ja kukkaislasten maalaisromantiikan sfääreissä.

Levyn ehdottomaan keskiöön on nostettu Pupan karismaattiset lauluosuudet sekä hänen aito akustinen kitarointinsa. Harmi vaan, että Puppa J:n herkistä tulkinnoista ja vahvasta läsnäolosta huolimatta kokonaisuus tuntuu kliiniseltä ja supertuotetulta. Eniten ärsyttävät biisien fade-outit. Herää kysymys, missä lienee entisaikojen aito luomu-Puppa orkestereineen?

Kaikesta rehellisyydestään huolimatta Lasitimanttei on siis liukas − siitä on vaikea saada otetta, mutta samalla tuntuu, kuin sen olisi jo déjà-vun omaisesti kuullut jo aiemmin. Ei siis varsinaisesti mitään uutta auringon alla. Kyllä tällä iskelmätaivaan tähdeksi pääsee, muttei paatuneen musiikkikriitikon soittolistalle tällä erää.