RAINBOW: Live In Munich 1977 dvd

Arvio julkaistu Soundissa 09/2006.
Kirjoittanut: Asko Alanen.
Majesteettisen muhkea Rising-albumi oli ilmestynyt alkuvuodesta 1976, livetupla On Stage kesällä 1977. Syyskuussa Rainbow'n piti aloittaa kiertue Helsingistä. Liput oli varattu, ja bändikin ehti ajallaan maahan. Mutta lavakalusto ja iso sateenkaari-valokulissi jäivät rekoissaan lahden taakse. Tällä kiekolla nähdään ja kuullaan, mitä menetimme. Jopa kiertuelehtinen löytyy kansiosta.

Arvio

RAINBOW
Live In Munich 1977 dvd
Eagle Vision

Majesteettisen muhkea Rising-albumi oli ilmestynyt alkuvuodesta 1976, livetupla On Stage kesällä 1977. Syyskuussa Rainbow’n piti aloittaa kiertue Helsingistä. Liput oli varattu, ja bändikin ehti ajallaan maahan. Mutta lavakalusto ja iso sateenkaari-valokulissi jäivät rekoissaan lahden taakse. Tällä kiekolla nähdään ja kuullaan, mitä menetimme. Jopa kiertuelehtinen löytyy kansiosta.

Bändin ydinkolmikko Dio-Blackmore-Powell on hyvässä iskussa. Livenä elämys olisi varmasti ollut paljon räväkämpi kuin Saksan television karuhko tallenne, joka korostaa biisien venähtämistä paljon tyhjäkäyntiä sisältäviksi maratoneiksi. Still I’m Sad esimerkiksi kestää puolisen tuntia. Tulevan albumin nimibiisi Long Live Rock’n’Roll ja Kill The King kulkevat komeasti.

Lisää luettavaa