Riutumista ja patetiaa – Liz Longleyn kelpo folk country ei jätä sieluun pysyviä jälkiä

Liz Longley
Weightless
Sugar Hill

Band Of Horsesin basistinakin tunnetun Bill Reynoldsin tuottama Weightless on näillä leveyksillä verrattain tuntemattoman jenkkilaulaja-laulunkirjoittaja Liz Longleyn järjestyksessään viides studioalbumi. Ja kaiken kaikkiaan aivan kelpo kiekko – ei enempää eikä vähempää.

Jouhevasti rullaavasta folk country -keitoksesta edukseen erottuvat etenkin nimibiisi, raukean pianovetoisena polveileva Rescue My Heart ja Regina Spektormaisilla fraseerauksilla ryyditetty kitarahilaus What’s The Matter.

Parasta Weightlessillä on juurikin soitannallinen ja sovituksellinen vaihtelu, joka on saatu toimimaan kokonaisuutta palvelevasti niin, ettei varsinaisesti tylsiä tai väärällä tavalla irtonaisia hetkiä pääse syntymään.

Vieläkin hivelevämmän balanssin luomiseksi hivenen rouheampia tai syväluotaavampia lyyrisiä harppauksia olisi sekaan suonut mahtuvan, nyt nelisenkymmentä minuuttia vierähtää paikoin patetian rajamailla kieppuvan, joskin sinällään mallikelpoisen riutumisen äärellä viihdyttävästi ja huomaamatta, sen pysyvämpiä jälkiä sieluun jättämättä.