ROCKIN DA NORTH: Star Warz

ROCKIN DA NORTH
Star Warz
BMG

Rockin Da North ei ole niinkään kiistelty ilmiö kuin kritisoitu, haukuttu. Yor123:n johdolla massiivisia yleisötapahtumia, kiertueita ja konsertteja organisoinut kollektiivi on helppo maali, koska sillä on suuret elkeet, kunnianhimoisia kaupallisia ideoita ja tervettä yrittäjyyttä ennen taiteellista panosta, sanotaan – palava halu elää Suomessa hip hopilla.

RDN:n kunniaksi on mainittava, että sen produktiot ovat lähes poikkeuksetta päällisin puolin kelvollisia ja toteutukseltaan ammattimaisia. Yhtä leimallista niille on musiikillinen pinnallisuus, lyhyt käyttöikä. Kokoelmat ovat säännöstään sirpaleisia ja kasvottomia, mutta RDN ei ole toistaiseksi onnistunut kokoamaan yhteen kappaleita, jotka vastapainoksi erottuisivat näyttävien yksilösuoritusten puolesta tai singleinä, joihin heidän soisi keskittyvän entisestään. Tällä kertaa poikkeuksena on muun muassa Naiset, erityisesti Ezkimon oivaltava säkeistö.

Pikku G, Ezkimo, Skandaali, Sophie, Elastinen, Helpus, Urbaanilegenda ja muut saavat seuraa taannoin Suomessa kiertäneestä RZA:sta, GZA:sta (molemmat kuuluvat Wu-Tang Claniin), Alkaholiksista ja Freestylestä (ex-Arsonists), joiden esitykset ovat RZA:n Neckbone-säkeistöä lukuun ottamatta huteraa mixtape-tasoa.