RÖYKSOPP & ROBYN: Do It Again

RÖYKSOPP & ROBYN
Do It Again
Warner

Norjalainen koneduo Röyksopp esitteli chilloutin ja ambientin popahtavan hybridin 2000-luvun alussa. Nyt yhtye on lyönyt hynttyyt yhteen ruotsalaisen elektropopdiiva Robynin kanssa. Muusikot ovat levyttäneet aikaisemmin yhdessä kaksi kappaletta, mutta Do It Again on ensimmäinen yhteinen albumi. Konsepti kuulostaa vetovoimaiselta ajatuksen tasolla − varsinainen kuuntelukokemus sen sijaan on sekä vakuuttava että ärsyttävä.

Viisiraitaiselta albumilta löytyy nimittäin sekä loistosuorituksia että täyttä kuraa. Uljaasti ujeltava nimikkokappale edustaa pohjoismaista elektropoppia parhaimmillaan.

Sen sijaan seuraavalla raidalla Every Little Thing laulaja Robyn onnistuu kuulostamaan yhtä laimealta kuin 1990-luvun eurodance-tähti eteeriseksi tarkoitetulla euroviisukappaleella. Vielä kamalampi on kuitenkin monotoninen konejumputus Say It, joka on tungettu täyteen halvan kuuloisia robottiääniä.

Albumin kohokohdat ovatkin liki kymmenminuuttiset aloitus- ja lopetuskappaleet, jotka muistuttavat, miksi Röyksoppin Melody A.M. -levystä kohistiin reilu kymmenen vuotta sitten. Yhtye kun osaa halutessaan rakentaa orgaanisista ja elektronisista aineksista jotain ainutlaatuisen spektaakkelimaista ja kokeilunhaluista.