RUNNING WILD: Shadowmaker

RUNNING WILD
Shadowmaker
Steamhammer

Running Wildin tuotanto 1980- ja 1990-lukujen taitteesta kannattaa ehdottomasti ottaa haltuun, jos moinen aukko sivistyksestä vielä löytyy. Conquistadores, Riding The Storm, Little Big Horn – paljon parempia hevikappaleita ei ole olemassa.

2009 hajonneen yhtyeen paluusta aiheutui hieman toiveita siitä, että uutuuslevyllä olisi jonkinlaista sisältöarvoa. Vaikka ehjä albumikokonaisuus haihtui tuntemattomaksi käsitteeksi
jo parikymmentä vuotta sitten, on alkuperäinen merirosvometalliretkue ilahduttanut takuulla tunnistettavien riffiensä ja ilmavien kitaramelodioidensa ohella satunnaisilla helmibiiseillä vielä 2000-luvun puolellakin.

Shadowmaker on kuitenkin Running Wildin ensimmäinen läpeensä paska tuotos. Albumin kämäinen soundi ei harmita, koska sellaista on kuultu ennenkin, mutta penseiden perusrallien ja demotason rock-anthemien pitkäveteisyys tekee levystä kivuliasta kuunneltavaa.

Riding On The Tide -kappaleella Rock’n’Rolf Kasparek kehtaa vielä väittää, että “The Jolly Roger’s flying high!” Vitun posket, mutta menen silti tästä comebackista kiitollisena keikalle, jos tilaisuus tulee.