RUNNING WILD: Rapid Foray

RUNNING WILD
Rapid Foray
Steamhammer

Hampurin Running Wild on purjehtinut hevimetallin meriä jo 40 vuotta. Piraattilaivan miehistöä on vaihdettu useassa satamassa ja välillä alus on ollut kokonaan telakallakin, mutta niin vain kapteeni Rock’n’Rolf Kasparek liehuttaa vuonna 2016 pääkallolippua täyspitkän merkiksi jo 16. kerran.

Vaikka uuden levyn kappaleet ovat kunnianhimoisempia kuin parin edellisen, Shadowmakerin (2012) ja Resilientin (2013) latteat läpsyttelyt, ei Rapid Foraynkaan ralleilla Kuubaan seilata. Levy ei avaa musiikillisesti uusia väyliä – eikä sitä kukaan odottanutkaan – mutta kun Rapid Forayn soundien tulivoima on osastoa kitara, podi + äänikortti, levy ei edes täyslaidallisia ampuessaan paljon venettä keikuta.

Kun 11 minuuttia kellottava päätöseeposkaan ei saa aikaan kunnon tyrskyjä kuin korkeintaan ehkä vaahtopäisimmissä faneissa, vaan levyn parhaaksi ralliksi osoittautuu viivasuora ”Runkkari-laukka” Black Bart, parhaaksi hetkeksi Blood Moon Risingin tuplakitaraleadi ja kestävimmäksi muistijäljeksi By The Blood In Your Heartin lastenlaulumainen säkkipillimelodia sekä kiusallinen, folkmetallilta tuoksahtava hokema, Rapid Forayn perälaineista jää seuraaville piraattisukupolville kovin vähän kerrottavaa.